Українська    |   English
На первую страницуКарта сайтаСвязаться с нами
Інженер-Сервіс
Новини Про компанію Сервіс-центр Оренда ПТС Бібліотека Контакти

Каталог

Відеокамери
Рекордери
Відеомонітори
Мікшери та блоки відеоефектів
Системи маршрутизації та розподілу сигналів (матриці)
Пристрої компресии та передачі сигналів
Пристрої для синхронізації обладнання
Модульна система
Контролери
Телесуфлери
Об'єктиви
Штативи
Пристрої стабілізації камер
Компендіуми
Джерела живлення
Освітлювальне обладнання
Автоматизація мовлення та виробництва новин
Архівування матеріалів
Вимірювальне обладнання
Службовий зв'язок


Оренда обладнання
Контакти
Вакансії
Форум
Наші проекти


Логін
Пароль
Реєстрація »
Забув пароль
 

Інженер-Cервіс   »  Новини 
 
Новини




Sony випустила оновлення v.2.00 для камкордера FX6. Прошивка включає вивід RAW по інтерфейсу HDMI, трекінг автофокусу на базі штучного інтелекту, компенсацію дихання фокусу, режим контролю боке, нову функцію кешування запису та чотирьох-канальний індикатор рівня звуку.
 
 

Вивід RAW по HDMI

Тепер FX6 має можливість віддавати 16-бітний RAW по інтерфейсу HDMI, таким чином можна записувати у форматі ProRes RAW на портативні рекордери Atomos Ninja V або Ninja V+.

Зрозуміло, що після додавання RAW по HDMI, камкордер FX6 стає більш універсальним. Рекордери NINJA V та NINJA V+ забезпечать мінімальні потреби власників Sony FX3 та FX6 у запису відео з розподільною здатністю до 4.2K та швидкістю кадрів до 60fps за допомоги інтерфейса HDMI.

Тож, тепер власникам Sony FX6 доступний запис ProRes RAW відео 4.2K до 60 кадрів на секунду по HDMI на рекордер NINJA V/V+. Однак є важливе застереження. Ви не матимете можливості записувати 4K RAW до 120p, оскільки це можливо зробити тільки по SDI інтерфейсу, та з додатковим SDI модулем NINJA V+ Pro Kit/ NINJA V+. Для активації підтримки RAW, включаючи HDMI крос-перетворення, достатньо зайти на портал my.atomos.com.

До оновлення v.2.00, камкордер Sony FX6 мав можливість записувати ProRes RAW тільки при підключенні до NINJA V/V+ по SDI. Це змушувало купляти додатковий модуль розширення AtomX SDI для NINJA V/V+.

Згідно Sony, на початок 2022 року тільки Atomos Ninja V та Ninja V + підтримують таку можливість запису. Цілком можливо, трохи пізніше інші виробники додадуть такий функціонал до своїх рішень.

Трекінг автофокусу (AF) у реальному часі

Трекінг автофокусу у реальному часі використовує дані кольорів, патернів (яскравість) та дистанції (глибина) для того, щоб обробляти у реальному часі інформацію щодо простору, після чого штучний інтелект визначає та відстежує обличчя та очі суб’єкту в кадрі.

Завдяки трекінгу автофокусу достатньо торкнутися LCD екрана для того, щоб обрати зону фокусування камери. Ця функція працює разом з вбудованим у FX6 автоматичним фокусуванням при розпізнаванні обличчя. Якщо оператор обирає об’єкт в кадрі відмінний від людського обличчя, камера буде фокусуватися на ньому незалежно від його руху в кадрі.

Компенсація «дихання» фокусу

Компенсацію дихання фокусу можна використовувати разом з автофокусуванням. Це не нова функція, ми вже бачили її в a7IV, але це вперше для FX6. Як вона працює? Вона електронним чином коригує розмір кадру для мінімізації будь-якого дихання об’єктиву при зміні значення фокусу. Її розроблено для того, щоб приховати зміни фокусу, які доволі часто можна побачити при використанні фотооб’єктивів. Якщо вам не сподобаються результати, функцію можна відключити в будь-який момент. Звісно, це не перетворить магічним чином ваші фото лінзи у кінооб’єктиви, але допоможе зменшити ефект дихання.

Компенсацію дихання неможливо використовувати при вимкненій опції Distortion Comp при зйомці у S&Q режимі, або коли кодеком для запису обраний RAW.

Режим контролю боке

Режим контролю боке забезпечує всі переваги від використання вбудованих у камкордер ND фільтрів. Цей режим автоматично налаштовує ND фільтр та підсилення відео при операціях з діафрагмою.

Це також не зовсім нова функція, оскільки ви можете зробити це на будь якій камері Sony з вбудованим перемінним ND. Оберіть функцію Auto Gain/ISO та переключіть значення ND фільтру в режим Auto — і ваша камера почне компенсувати рівень яскравості згідно зміни діафрагми для того, щоб на всьому відео був приблизно один рівень яскравості.

Все що зробили інженери Sony — додали єдиний пункт, який можна обрати замість того, щоб вручну змінювати два інших параметри. Працює це добре, хоча більшість операторів побоюються використовувати Auto Gain/ISO на будь-якій камері, тому що дуже швидко можна виявити, що зображення стало перенасичене шумом.

Функція працює тільки з E-mount об’єктивами, які вміють взаємодіяти з FX6, максимальний ефект можна отримати тільки при операціях з кільцем діафрагми. Залежно від швидкості операцій, об’єктиву, настроювань зйомки та об’єкту в кадрі — зображення та яскравість можуть відрізнятися. Крім того, яскравість може змінюватися при зміні напрямку операцій, тобто коли оператор відкриває діафрагму після її закриття, або навпаки. Sony пропонує провести тестування цієї функції до того, як використовувати при зйомці.

Кешування запису

Кешування запису — це безумовно та функція, яку необхідно було додавати на самому початку. В цій функції теж немає новизни або магії, камери доволі давно навчилися кешувати запис.

Кешування запису можна використовувати як у нормальному режимі, так і для S&Q запису. При його активації, буфер пам’яті постійно зберігає задану кількість секунд відео (це залежить від обраної розподільної здатності та швидкості кадрів). Коли ви натискаєте кнопку запису, цей кеш миттєво записується на носій, тож відео почнеться з декількох секунд до моменту початку запису. Це дуже зручно для тих ситуацій, коли ви потенційно можете дещо пропустити. Але слід пам’ятати, якщо ваша камера спрямована куди попало, то й на відео може бути що завгодно. Період кешування можна задати до 31 секунди, але фактично довжина залежить від обраної розподільної здатності та швидкості кадрів. Sony пропонує обрати значення кешування з переліку short, medium, long та max. Слід відзначити, що при включеній функції кешування акумулятор камери буде розряджатися швидше.

4-канальний індикатор рівня звуку

Знов таки, цю функцію необхідно було впроваджувати з першого дня. Камкордер завжди мав можливість записувати чотири канали аудіо, але чомусь ніхто в Sony не усвідомив необхідність переглядати статус всіх каналів звуку. Наразі ви маєте можливість бачити на LCD екрані рівень всіх чотирьох, або незалежно обирати для моніторингу пари 1 & 2, або 3 & 4 каналів.

Думки

Це чудове оновлення, та якщо ви власник FX6, впевнений ви будете задоволені. Зрозуміло, що деякі функції необхідно було додати ще з першого дня існування камкордеру, але слід подякувати Sony, компанія тривалий час випускає оновлення для своїх камер. Можливо когось ображає, що виробник анонсує камкордери з великою кількістю функцій, недоступних спочатку. Але є й позитивна сторона, Sony додає багато нових можливостей та функцій, про які ми взагалі не чули спочатку.

Ви маєте можливість завантажити оновлення прошивки v.2.00 для Sony FX-6 на сайті виробника.

 



« До списку новин  
 
Розширений пошук



 посилання на FaceBook
QR код посилання на FaceBook

посилання на twitter
QR код посилання на FaceBook


 






    +38 (044) 593-18-20
+38 (073) 593-18-20
+38 (096) 532-96-82
+38 (095) 532-96-82
Telegram cервісного центру @Engineer_Service
  Copyright © Інженер-Сервіс
Усі права захищено


   Створено у ROMART, 2007
 
 
    e-mail: info@engineer-service.tv
м. Київ, вул.Вавилових, 15
Авторизиований сервісний центр професійного відеообладнання Panasonic, Sony, JVC, Fujinon, Canon