Українська    |   English
На первую страницуКарта сайтаСвязаться с нами
Інженер-Сервіс
Новини Про компанію Сервіс-центр Оренда ПТС Бібліотека Контакти

Каталог

Відеокамери
Рекордери
Відеомонітори
Мікшери та блоки відеоефектів
Системи маршрутизації та розподілу сигналів (матриці)
Пристрої компресии та передачі сигналів
Пристрої для синхронізації обладнання
Модульна система
Контролери
Телесуфлери
Об'єктиви
Штативи
Пристрої стабілізації камер
Компендіуми
Джерела живлення
Освітлювальне обладнання
Автоматизація мовлення та виробництва новин
Архівування матеріалів
Вимірювальне обладнання
Службовий зв'язок


Оренда обладнання
Контакти
Вакансії
Форум
Наші проекти


Логін
Пароль
Реєстрація »
Забув пароль
 

Інженер-Cервіс   »  Новини 
 
Новини




Завдяки новим функціям, які забезпечують підтримку децентралізації та віддаленого виробництва, остання редакція мережевого стандарту AES70 схоже готова до впровадження нового рівня взаємодії в бродкастній інфраструктурі.
 
 

Слід визнати, в сучасні часи мереж найбільші дискусії точаться с приводу технологій транспорту. Наприклад у 2010х ми бачили багато audio-over-IP технологій, які обіцяли користувачам більш варіативні підходи в майбутньому с точки зору підключення та транспорту. Дійсно, кількість варіантів була такою широкою, що Audio Engineering Society (AES) впровадила стандарт AES67, який пропонував значні зміни в питанні сумісності між існуючими технологіями IP аудіо.

Безсумнівно, AES67 був значним кроком уперед. Його вагу підкреслив IP медіа стандарт SMPTE ST 2110, до якого включено AES67, і прийняття виробниками зі всього світу. Однак, навіть в 2013му, коли вперше була опублікована специфікація AES67, багато хто розумів, що існує ще один важливий компонент — мережевий контроль та моніторинг — і це питання також треба розглядати в рамках загально прийнятого стандарту.

Саме для цього спільнота AES підготувала стандарт AES70, базований на відкритій архітектурі управління OCA (Open Control Architecture), яку з 2011 року розробляє OCA Alliance. Вперше опублікований в січні 2016, стандарт AES70 забезпечує специфікацію для управління пристроями, моніторингу та настроювання підключення. С точки зору роботи з різноманітними IP технологіями AES70 дуже схожий на AES67, але в ньому відсутній компонент транспорту.

Цілком можливо, через те, що останні роки до переходу від застарілих транспортних технологій до IP приділяється дуже багато уваги, було непросто визначити еволюцію управління мережею. Однак, як зазначає голова маркетингового підрозділу OCA Alliance та відповідний за питання стратегії в Bosch Communications Ітан Ветзель, AES70 поступово набирає обертів завдяки своїй початковій редакції та двом наступним оновленням: AES70-2018 та AES70-2022.

«З комерційної точки зору, AES70 — вже добре зарекомендував себе: існують вже десятки продуктів від багатьох виробників», – вважає Ветзель. «Тим не менш, наразі ми відзначаємо перши кроки до впровадження стандартів управління та розуміємо, що для цього необхідний час. Це чудовий старт, але це лише початок»

Підсилення та розширення

Згадуючи про попередній стандарт AES70-2018, на основі якого створені комерційні продукти, Ветзель вважає його доволі «зрілим», в той час як оновлення 2022 «сфокусовано на розширенні та додатковому функціоналі, який спростить використання для користувачів та розвиток стандарту, зберігаючи існуючий дизайн та стабільність»

Таким чином покращення значним чином спрямовані на те, щоб спростити розгортання AES70 в різних типах систем. За словами головуючого технічним комітетом OCA Alliance та старшого наукового співробітника Bosch Communications Джефа Беррімена, вони включають «нові та покращені функції управління підключенням медіа стріму, а також методи управління підключенням в MILAN та ST 2110 системах. Ще одна важлива зміна — це набір функцій для контролерів, які дозволяють управляти, завантажувати та скачувати великі блоки даних, наприклад медіа файли (включаючи функції запису та відтворення), лог файли, специфічні файли для пристроїв та інші. Додана потужна підтримка для збереження настроювань («пресетів»), а також заздалегідь заданих послідовностей команд («скриптів»). Це дає значний функціонал при роботі комплексної системи пристроїв»

Напевно, найкращим чином AES70 ілюструє його використання в якості головної технології управління та одночасно доповнення до існуючих засобів управління. Скоріше за все OCA Alliance й надали буде спиратися на технологію, як частину просунутої бродкастної інфраструктури, в якій хмара та віддалене виробництво відіграють значну роль.

«З комерційних та технічних міркувань, майбутнє бродкастного аудіо виробництва за ІР -орієнтованими комплексами з інтегрованими робочими процесами, які можуть використовувати хмарну обробку сигналів», – вважає Беррімен. «Такі телевізійні центри обов’язково матимуть децентралізовану структуру та включатимуть роботу з різноманітних віддалених локацій, включаючи домашні офіси, де умови управління суттєво відрізняються від професійних. Успіх роботи такого робочого простору буде залежати (і це критично) від можливості режисерів та інженерів віддалено контролювати та моніторити стан обладнання в ланцюгу виробництва, включаючи фізичні, віртуальні та хмарні пристрої, AES70 — це саме той професійний протокол: з насиченим функціоналом, надійністю та значною підтримкою від різних виробників.»

Легше прийняти

AES70 вже підтримують багато відомих виробників, включаючи Focusrite, RTS, Bosch, DYNACORD and d&b audiotechnik (повний перелік продуктів ви можете знайти на сайті OCA Alliance). Підкреслюючи те, що технологію додали до престижного звіту RH Consulting Networked Audio Products, Ветзель вважає, що «усвідомлення AES70 поступово поширюється в галузі». Тим не менш, OCA Alliance має плани зробити AES70 привабливим для ширшого кола компаній.

Щодо планів розвитку AES70 після його оновлення в 2022му році, Берріман зазначив: «в короткостроковій перспективі ми плануємо спростити впровадження AES70 для виробників. Ці ініціатива складається з трьох компонентів: по-перше, це збільшення якісної документації та тренінгових програм; по-друге, підготувати більше зручних інструментів для розробки AES70 пристроїв; та наприкінці, більше якісних інструментів для створення AES70 контролерів»

Команда OCA уважно спостерігає за тим, як розвиваються цифрова мережева технологія Audinate Dante та Networked Media Open Specifications для мережевих медіа, розроблена Advanced Media Workflow Association. Це дає можливим зрозуміти, яким чином в майбутньому вони можуть перетинатися з AES70

«В середньостроковій перспективі ми спостерігаємо за тим, що саме потребує зараз чи може потребувати галузь в тому сегменті, де ми позиціонуємо AES70», – додав Беррімен. «Це включає підключення та управління потоками Dante аудіо, взаємодія з родиною AMWA NMOS в питаннях контролю, моніторинг та інше. Попереду ще доволі багато цікавої роботи!»



« До списку новин  
 
Розширений пошук



 посилання на FaceBook
QR код посилання на FaceBook

посилання на twitter
QR код посилання на FaceBook


 






    +38 (044) 593-18-20
+38 (073) 593-18-20
+38 (096) 532-96-82
+38 (095) 532-96-82
Telegram cервісного центру @Engineer_Service
  Copyright © Інженер-Сервіс
Усі права захищено


   Створено у ROMART, 2007
 
 
    e-mail: info@engineer-service.tv
м. Київ, вул.Вавилових, 15
Авторизиований сервісний центр професійного відеообладнання Panasonic, Sony, JVC, Fujinon, Canon