Українська    |   English
На первую страницуКарта сайтаСвязаться с нами
Інженер-Сервіс
Новини Про компанію Сервіс-центр Оренда ПТС Бібліотека Контакти

Каталог

Відеокамери
Рекордери
Відеомонітори
Мікшери та блоки відеоефектів
Системи маршрутизації та розподілу сигналів (матриці)
Пристрої компресии та передачі сигналів
Пристрої для синхронізації обладнання
Модульна система
Контролери
Телесуфлери
Об'єктиви
Штативи
Пристрої стабілізації камер
Компендіуми
Джерела живлення
Освітлювальне обладнання
Автоматизація мовлення та виробництва новин
Архівування матеріалів
Вимірювальне обладнання
Службовий зв'язок


Оренда обладнання
Контакти
Вакансії
Форум
Наші проекти


Логін
Пароль
Реєстрація »
Забув пароль
 

Інженер-Cервіс   »  Новини 
 
Новини




Виробник професійного обладнання для бродкастної галузі, компанія Panasonic анонсувала дві нові 4K 50p відеокамери на IBC2022. HC-X2 та HC-X20 створені для професійної медіа спільноти та телебачення.
 
 

Дехто ще пам’ятає часи, коли оператори тягали з собою 3-матричні відео камери, і хоча деякі з нас можливо й втратили справжню насолоду від ручного 20:1 масштабування, сама можливість взяти камеру в ручну поклажу замість того, щоб тягати важкі валізи — це вже чудова компенсація. Нові камери Panasonic HC-X2 та HC-X20 створені саме для цього.

Як і в попередніх моделях — коротші номери означають більший функціонал: це таж сама платформа, але X2 отримала HLG, V-Log та ще деякі можливості. Схоже на те, що новачки прийдуть на зміну камкордеру HC-X2000, анонсованому ще на початку 2020го, в ньому не було й згадки про ці вдосконалені системи керування яскравістю, але зовнішньо камери дещо схожі. Речники Panasonic називають сенсор «тип 1.0», підкреслюючи той факт, що власнику буде складно знайти вимірювання в один дюйм поруч із сенсором. Скоріше за все, розмір активної області складатиме менш ніж 16 мм по діагоналі, якщо використовувати застарілу номенклатуру вакуумних ламп.

Незалежно від того, наскільки голосно звучить 4К при такому розмірі сенсора, портативна камера оснащена новою системою автофокусу з розпізнаванням обличчя, керувати якою можна з сенсорного екрану. Серво з чотирма лінзами та п’ятиосьова оптична стабілізація, відома по лінійці X2000 залишилися, і це взагалі чудова ідея, враховуючи довгих 20-кратний зум. Доступні три механічні кільці для незалежного управління, хоча зрозуміло, що це більш формальність, вони приводяться в дію електронікою, а далі вступає серво двигун зі своїми обмеженнями. Ну, взагалі X2000 був хорошим екземпляром.

Оскільки X20 не має ані HLG, ані V-Log, одним з найбільшим оновлень для неї став покращений контроль зображення. Обидві камери мають різні настроювання яскравості, але найважливішим стало те, що можна назвати векторною корекцією, або матричною обробкою кольорів. Зрештою, це бродкастні камери, і враховуючи те, що вони мають опцію стрімінгу, важливо, щоб була можливість порівнювати зображення з іншими пристроями. Колись, ця функція не вважалася важливою, але з вибухом популярності прямих включень в 2020-2021 роках та зростанням онлайн відео, це дуже актуально зараз.

Попередні HC-X1500 (зі знімною рукояттю) та X2000 інженери Panasonic створили компактними та легкими. Остання важила півтора кіло, і хоча ми не маємо детальної інформації про новачків, можна очікувати, що X2 та X20 матимуть схожу вагу. Замовчуючи деталі, виробник каже, що камери будуть «добре збалансованими», тож навряд чи можна чекати їх надлегкими, але більш менш схожими на попередників.

Panasonic запевняє, що новачки матимуть приємну ціну. Скоріш за все нові камери зацікавлять лояльних до бренду мовників, які потребують легкі камери дня новинної журналістики, а також тих хто знімає документалки. Враховуючи все те, що зараз відомо про X2 та X20 з цими завданнями камеру впораються добре.



« До списку новин  
 
Розширений пошук



 посилання на FaceBook
QR код посилання на FaceBook

посилання на twitter
QR код посилання на FaceBook


 






    +38 (044) 593-18-20
+38 (073) 593-18-20
+38 (096) 532-96-82
+38 (095) 532-96-82
Telegram cервісного центру @Engineer_Service
  Copyright © Інженер-Сервіс
Усі права захищено


   Створено у ROMART, 2007
 
 
    e-mail: info@engineer-service.tv
м. Київ, вул.Вавилових, 15
Авторизиований сервісний центр професійного відеообладнання Panasonic, Sony, JVC, Fujinon, Canon