Українська    |   English
На первую страницуКарта сайтаСвязаться с нами
Інженер-Сервіс
Новини Про компанію Сервіс-центр Оренда ПТС Бібліотека Контакти

Каталог

Відеокамери
Рекордери
Відеомонітори
Мікшери та блоки відеоефектів
Системи маршрутизації та розподілу сигналів (матриці)
Пристрої компресии та передачі сигналів
Пристрої для синхронізації обладнання
Модульна система
Контролери
Телесуфлери
Об'єктиви
Штативи
Пристрої стабілізації камер
Компендіуми
Джерела живлення
Освітлювальне обладнання
Автоматизація мовлення та виробництва новин
Архівування матеріалів
Вимірювальне обладнання
Службовий зв'язок


Оренда обладнання
Контакти
Вакансії
Форум
Наші проекти


Логін
Пароль
Реєстрація »
Забув пароль
 

Інженер-Cервіс   »  Новини 
 
Новини




Протокол Network Device Interface (NDI) наразі пропонує найпростіший спосіб підключення пристроїв на подіях з прямою трансляцією. Камери, мікшер, система для відео-стіни та інші пристрої, підключені до мережи, можуть взаємодіяти один з одним, створюючи практичне та ефективне рішення. Сьогодні все більше бродкастерів та продакшенів спираються на архітектуру NDI для управління своїми телевізійними центрами. Оскільки протокол розроблявся для подій наживо, він оперує ультранизькими затримками — і це справжня перевага, оскільки це поширюється на бродкастні додатки.
 
 

Протокол створено компанією NewTek, яка зараз входить до холдингу Vizrt, розробники з самого початку планували зробити його відкритою системою, вважаючи, що це допоможе заохотити виробників створювати обладнання та інструменти з можливістю приєднання до мережи. Саме це і сталося, тож наразі NDI має потужну підтримку галузі та використовується в різноманітних продуктах, які взагалі дуже далекі від ІТ, наприклад камерах.

Однак важливо розуміти, що NDI розроблявся з метою замінити SDI, це підтверджують навіть літери абревіатури.

SDI — це система точка-точка, тож всі джерела мають підключитися до центральної матриці, звідки сигнал розходиться по обраним напрямкам. NDI — це мережеве рішення — це суттєво спрощує прокладку кабелів та загальне настроювання системи.

З поглядом на те, що формат сигналу SDI створено для локального використання, розробляли і NDI. Він поєднує легке стиснення (зазвичай 100 Мбіт для HD) разом з пакетною передачею та програмною маршрутизацією сигналів — це дозволяє легко використовувати NDI у мережі.

Слід зазначити, що існує фундаментальна різниця між стандартами NDI та SMPTE ST 2110: на відміну від першого, ST 2110 передає відео без стиснення. Це ставить інші вимоги для смуги пропускання та підвищує вимоги до маршрутизаторів задля забезпечення відповідної продуктивності. NDI має значно менший вимоги до смуги, та дозволяє використовувати більш доступні та звичні пристрої.

Кожен бродкастер, який використовує SDI та NDI неодмінно стикнеться з труднощами, коли доведеться вийти за межі будівлі подалі від локальної мережи. У світі, де віддалене виробництво стало звичним явищем, знайти спосіб для забезпечення надійного глобального зв’язку за доступною ціною має суттєве значення.

Коли ми говоримо про транспорт NDI на дальні відстані, важливими будуть два моменти:

По-перше, сигнал необхідно передавати без змін, включаючи управляючи пакети, які дозволяють ідентифікувати пристрої та містять інші допоміжні метадані. Обладнання, яке приймає NDI потік має знати, який тип сигналу він містить та як з ним взаємодіяти.

По-друге, він має зберігати якість оригіналу. Кодування NDI в цілому вважається найкращим між нескомпресованим відео з дуже великими файлами та погіршенням якості.

Доволі часто про NDI кажуть, що це кодування «візуально без втрат», тож можна казати, що «більшість людей не здатні знайти відмінності в більшості матеріалів». NDI використовує ті ж самі алгоритми стиснення, які використовуються в найпоширеніших форматах, таких як ProRes та DNxHD. Тож можна безперечно вважати кодек достатнім для вимог медіа виробництва.

Це означає, що рішення, запропоновані багатьма виробниками дають більшу компресію для з’єднання на великій відстані, інколи це може бути 10 Мбіт, і цього замало. Це призводить до суттєвої різниці в якості між локальним та віддаленим сигналом, а додаткові етапи кодування / декодування тільки збільшують затримку.

З іншого боку, спроба передавати 100 Мбіт або більше потребує перехід від доступних широкосмугових каналів зв’язку до орендованих каналів з гарантованою швидкістю, що йде в розріз з концепцією NDI: якщо в тебе є власний оптичний канал, то можна взагалі передавати ST 2110.

Тож працездатним, компромісним рішенням може стати м’яке стиснення до 50 Мбіт, в поєднанні з додатковою обробкою для захисту сигналу та підтримки низької затримки.

Звісно, NDI не здатний вирішити всі вимоги медіа виробництва, але для багатьох з них — навіть більшості, протокол може стати чудовою базою. Разом з якісним NDI шлюзом сьогодні цілком можливо підключати декілька віддалених джерел, робити це просто та зручно, без компромісів щодо якості зображення.

 

 



« До списку новин  
 
Розширений пошук



 посилання на FaceBook
QR код посилання на FaceBook

посилання на twitter
QR код посилання на FaceBook


 






    +38 (044) 593-18-20
+38 (073) 593-18-20
+38 (096) 532-96-82
+38 (095) 532-96-82
Telegram cервісного центру @Engineer_Service
  Copyright © Інженер-Сервіс
Усі права захищено


   Створено у ROMART, 2007
 
 
    e-mail: info@engineer-service.tv
м. Київ, вул.Вавилових, 15
Авторизиований сервісний центр професійного відеообладнання Panasonic, Sony, JVC, Fujinon, Canon