Українська    |   English
На первую страницуКарта сайтаСвязаться с нами
Інженер-Сервіс
Новини Про компанію Сервіс-центр Оренда ПТС Бібліотека Контакти

Каталог

Відеокамери
Рекордери
Відеомонітори
Мікшери та блоки відеоефектів
Системи маршрутизації та розподілу сигналів (матриці)
Пристрої компресии та передачі сигналів
Пристрої для синхронізації обладнання
Модульна система
Контролери
Телесуфлери
Об'єктиви
Штативи
Пристрої стабілізації камер
Компендіуми
Джерела живлення
Освітлювальне обладнання
Автоматизація мовлення та виробництва новин
Архівування матеріалів
Вимірювальне обладнання
Службовий зв'язок


Оренда обладнання
Контакти
Вакансії
Форум
Наші проекти


Логін
Пароль
Реєстрація »
Забув пароль
 

Інженер-Cервіс   »  Новини 
 
Новини




В якості підсумків 2022 го року, ми зібрали те, що вважаємо найбільшими трендами у професійному аудіо та відео виробництві. Звісно можна погодитися з цим переліком, однак навряд чи можна заперечувати той вплив, який вони оказали на галузь.
 
 

Технології Штучного Інтелекту (ШІ) дедалі більше стають частиною створення відео та аудіо контенту (та й взагалі частиною нашого життя). ШІ вже став безумовною опорою в медіа виробництві. Його використовують для написання текстів, підготовки до продакшену (планування та складання розкладу), формулювання стратегій релізу та навіть прогнозування успіху у прокаті, кастингу та інших сферах.

ШІ також отримав шалену популярність на етапі пост про, колорістики та створенні музичного супроводу. Технології навіть використовують для створення реалістичної зміни віку акторів. Можна легко знайти програмне забезпечення з ШІ для створення масок, дублювання іншою мовою, автоматичної заміни діалогів, мікшування аудіо, редагування відео з додаванням тексту для соціальних мереж.

ШІ використовується для медіа аналітики для покращення аналізу даних, технології здатні автоматично виявляти активність глядачів у реальному часі. ШІ розпізнає різноманітні об’єкти, включаючи людей, автівки з аналізом номерних знаків у зображенні або відео, та може інтерпретувати їх майже миттєво.

Однак вибухове зростання ШІ технологій призвело й до низки проблем з фейковими зображеннями та відео — це те, що найближчим часом може взагалі стати неконтрольованим, оскільки стає все більш доступним для людей без технічного досвіду.

Віртуальні декорації для відео. Віртуальна студія дозволяє створювати відео контент з використанням цифрового фону в реальному часі. Використовуючи програмне забезпечення, продюсер має змогу змінювати локацію, погодні умови чи час дня і це відображається на екрані. Людині достатньо стояти на фоні цієї стіни і результат буде дуже реалістичним.

У віртуальних декораціях камера може пересуватися у 3D просторі, при цьому зображення з віртуальної камери буде рендеритися з обраною перспективою.

Коли такі рішення вперше з’явилися близько десяти років тому — вони коштували більш ніж мільйон доларів. У 2022 році доволі потужну віртуальну студію можна створити за приблизно $50 000, та отримати при цьому більш реалістичне зображення, широкі можливості для творчості та інтуїтивне управління. Віртуальні декорації дозволяють легко змінювати задній фон цифровим способом.

Технології Від-Камери-До-Хмари — напевно стали найвпливовішою зміною у світі цифрового медіа виробництва. Наприклад, запропонована минулого року технологія Adobe Frame.io Camera-to-Cloud дозволяє професіоналам кіно, телебачення та реклами у новий спосіб обійти традиційні робочі процеси та передавати відео від камери на ділянку пост-продакшен за допомоги мережи інтернет.

Adobe Frame.io працює в якості хаба, який дозволяє продюсерам розподіляти медіа, відстежувати зворотній зв'язок, суттєво спрощує ланцюг виробництва, та дозволяє залучити до проекту людей, які знаходяться будь-де у світі. Найважливішим є те, що такий підхід усуває безліч кроків традиційної моделі, на кшталт завантаження та скачування відео, створення копій та пов’язані з цим затримки у роботі.

У 2022 році такі технології з’явилися в багатьох камерах: від цифрових кінокамер RED до Filmic Pro на Apple iPhone. Наразі відомо більш ніж 30 рішень Camera-to-Cloud від різних розробників.

Віртуалізація відео та аудіо обладнання. Апаратна віртуалізація — це використання комп’ютера, який вдає себе апаратною платформою. Віртуалізація прибирає від користувача фізичні особливості комп’ютера, та пропонує віртуальну версію інтерфейсу традиційного обладнання.

Віртуалізація відбувається завдяки програмі управління, яка імітує інтерфейс аудіо мікшера, відео мікшера або будь-якого іншого професійного обладнання. І він працює так само, як і фізичний пристрій.

Програмне забезпечення для віртуалізації доволі часто зберігається на серверах резервування. Завдяки відмові від великого обсягу обладнання в стійці, медіа бізнес може суттєво оптимізувати простір телецентру. Наразі віртуалізація досягла того стану, коли радіо та телевізійною станцією можна цілком керувати за допомоги однієї «коробки». Ядро мікшування, застосунок для відтворення та обробки аудіо можна розташувати на одному комп’ютері.

Можна прогнозувати, що у найближчому майбутньому в галузі будуть домінувати гібридні скляні / механічні панелі з сенсорними екранами. Ці пристрої стануть фізичним прошарком між пальцями та фейдерами чи кнопками.

Переміщення Студії у дім / офіс як для відео так і для аудіо почалося та прискорилося під час пандемії Covid та сприяло до зсуву парадигми щодо того, як люди працюють. Великий обсяг виробництва аудіо та відео перенесено з професійних студій до обладнаних домівок та офісів.

Відтоді як відео / аудіо почало міграцію з комерційних будівель до зовнішніх майданчиків, обладнання стало більш автоматизованим, збільшилась його якість, зменшилися розміри та ціна. І в результаті цей тренд розпочав революцію щодо того, як люди взагалі працюють, навчаються та соціалізуються.

Коли під час Covid відео виробництво було вимушене піти зі студійних павільйонів, багато хто почав мовити зі своїх домівок, навіть Президент США проводив свою кампанію з домашньої студії, облаштованої у підвальному приміщенні дому в Делавері.

Запис музики теж змістився — залишивши багато студій поза бізнесом. Потреба в професійному обладнанні та вимоги до приміщення домашньої студії сприяли поширенню подкастів і постійних спробах музикантів створити високоякісні матеріали у некомерційних місцях.

Також 2022й примітний суттєвою демократизацією медіа дистрибуції. Вагомо розширилась сфера подкастів, разом з відео, яке поширюється в інтернеті бізнесом та окремими людьми. Тепер будь-хто може створити власне телевізійне чи радіо шоу з глобальним охопленням майже безкоштовно.

Медіа демократія дала поштовх до народження альтернативних медіа та громадської журналістики. Однак, разом з тим, що рук відстоює різноманітність точок зору, він також вивільнив деякі з найгірших аспектів людської поведінки. Виклик майбутнього — знайти баланс між цим різноманіттям і при цьому не створювати націю з ізольованою, нішевою ідеологією.



« До списку новин  
 
Розширений пошук



 посилання на FaceBook
QR код посилання на FaceBook

посилання на twitter
QR код посилання на FaceBook


 






    +38 (044) 593-18-20
+38 (073) 593-18-20
+38 (096) 532-96-82
+38 (095) 532-96-82
Telegram cервісного центру @Engineer_Service
  Copyright © Інженер-Сервіс
Усі права захищено


   Створено у ROMART, 2007
 
 
    e-mail: info@engineer-service.tv
м. Київ, вул.Вавилових, 15
Авторизиований сервісний центр професійного відеообладнання Panasonic, Sony, JVC, Fujinon, Canon