Українська    |   English
На первую страницуКарта сайтаСвязаться с нами
Інженер-Сервіс
Новини Про компанію Сервіс-центр Оренда ПТС Бібліотека Контакти

Каталог

Відеокамери
Рекордери
Відеомонітори
Мікшери та блоки відеоефектів
Системи маршрутизації та розподілу сигналів (матриці)
Пристрої компресии та передачі сигналів
Пристрої для синхронізації обладнання
Модульна система
Контролери
Телесуфлери
Об'єктиви
Штативи
Пристрої стабілізації камер
Компендіуми
Джерела живлення
Освітлювальне обладнання
Автоматизація мовлення та виробництва новин
Архівування матеріалів
Вимірювальне обладнання
Службовий зв'язок


Оренда обладнання
Контакти
Вакансії
Форум
Наші проекти


Логін
Пароль
Реєстрація »
Забув пароль
 

Інженер-Cервіс   »  Новини 
 
Новини




Якщо додати можливості SpaceX Starlink до вбудованої спроможності передавача TVU One поєднувати різні способи доставки сигналу по мережам 5G, 4G, WiFi, Ethernet, Ka-Band, Ku-band, та BGAN — користувачі отримають майже непохитне рішення для прямих включень. Starlink долає всі обмеження каналу зв’язку та дозволяє надійно доставляти контент наживо за будь-яких умов.
 
 

Обмеження прямих трансляцій у складних погодних умовах

Ураган Ян, який лютував минулої осені у південній Флориді, став найяскравішим нагадуванням того, як замало ми здатні контролювати матінку природу. Для мовників сувора погода завжди стає перешкодою, яку необхідно долати. У випадку з Яном, до моменту виходу на сушу майже неможливо передбачити де саме це відбудеться і куди слід відправляти супутникові аплінки для того щоб знімати майбутні руйнування.

За поясненнями одного з відомих фотографів Тампи: «Зрештою у кожного були багатотонні вантажівки та команди занадто далеко на північ від первісного сліду. Виходячи з найкращого припущення треба бронювати готелі, резервувати пальне та мати запаси їжі в очікуванні початку події»

Після шторму, коли місцевість вже зазнала руйнувань, переміщення телевізійної групи по території стає більш складним: доводиться долати засипані та затоплені дороги та зруйновані мости. За останні десять років, завдяки агрегації сигналів стільникового зв’язку та появі компактних передавачів на кшталт TVU One, трансляції в таких умовах стали більш контрольованими.

Тож наразі вже зникла потреба у великих автівках, завантажених обладнанням для трансляції. Нові технології допомагають в реальному часі фіксувати події та наслідки урагану від моменту коли він вперше виходить на сушу. Розповсюдження 5G лише зробило сигнал сильнішим та надійнішим для трансляції наживо, однак якнайменш одна суттєва перешкода для висвітлення залишилася, вона більш ситуативна, тим не менш дуже серйозна.

Якщо башти, живлення, телефонні та кабельні лінії вийдуть з ладу — в ту ж мить трансляція зупиниться. Саме це й змушує медіагрупи й надалі інвестувати мільйони у супутникові аплінки. Бо супутник якнайменш потерпає від подій на поверхні планети.

«Така зйомка ніколи не зазнає невдачі. Для всієї галузі, для нас, наших клієнтів, а також для наших конкурентів завжди присутній страх: перед непогодою, проблемами з вежами, перенасиченим стільниковим зв’язком, або навить перед просто невдачею під час зйомки. Коли робиш знов і знов те ж саме — ти можеш отримати тільки той самий результат, ми всі отримували приблизно ті ж самі результати. Ситуація потребувала нового способу мислення, тож ми зробили це, розпочавши співпрацю зі SpaceX та StarLink», – розповів Пол Шен, виконавчий директор TVU Networks.

Інтеграція Starlink з передавачем TVU One – Перевірено, Прийнято та Цілком Надійно

Щодо комунікації велике скупчення людей доволі часто призводить до перенавантаження мобільної мережи. Внаслідок цього користувачі можуть бути тимчасово обмежені в можливості дзвонити та приймати дзвінки. А от для мовника це вже катастрофа, бо бійка з кожним телефоном за пропускну спроможність мережи унеможливлює надійну трансляцію наживо.

Саме з цим стикнулася France Télévisions під час трансляції траурної процесії з поховання Королеви Єлизавети ІІ. Висвітлення британськими медіа та заходи безпеки пов’язані з подією заборонили використання традиційних ПТС та супутникових аплінків. Натовп людей швидко дав зрозуміти, що стабільного стільникового зв’язку теж не буде. Треба було щось робити.

Почувши про унікальну можливість використання StarLink рішеннями TVU, France Télévisions вирішила що це може вирішити проблему, однак сперш треба було перевірити технології «в бойових умовах». TVU One чудово показав себе в екстремальних умовах передачі з різних кутків України. І жодного разу зв'язок не було перервано. Те ж саме на Корсиці. Таким чином технічний департамент France Télévisions сертифікував комплект TVU One разом зі StarLink.

TVU Networks забезпечила пакет передачі в якому сигнал через Starlink та приймаючий сервер приходив до АСБ студії новин France Télévisions, використовуючи широку смугу для трафіку. Тож під час похорону Королеви Єлизавети ІІ мовник був готовий до будь якої ситуації.

«Комплект TVU Networks Starlink знаходиться на перехресті технологій та історії. Для нас була безцінною впевненість, що ми задовільним потреби наших глядачів будь-де, без жодного збою, і ми змогли цілком зосередитися на розповіддю про подію. Ми дуже пишаємося тим, що в нас вийшло», – згадує Ромуальд Рат, керівник підрозділу виробництва новин France Télévisions.

Поки інші мають втрати, зйомки France Télévisions — бездоганні. Мовник отримав можливість підтримувати довгі трансляції наживо з будь-якої локації де відбувається подія, та робити це чітко та вчасно.

Кожну трансляцію перетворюємо на успіх

Співпраця зі Starlink стала ще одним кроком задля того, щоб спростити та прискорити мовникам можливість доставляти відео наживо з будь якої точки світу до новинної студії. В цьому допомагає патентована технологія TVU Network IS+, яка дозволяє інтегрувати декілька відокремлених сигналів в єдиний, надійний стрім.

«Існує багато різних типів сигналу, як то кажуть «на свій смак», тож взагалі це схоже на пожежну систему за 12 рукавами, кожен з яких під’єднаний до свого гідранту. Всі вони включені разом та формують один великий шланг. Навіть якщо вимкнути один з них, води все одно буде набагато більше ніж вам знадобиться. Те ж саме відбувається зі смугою пропускання», пояснив Метт МакЕвен, віце президент з питань менеджменту продуктів TVU Network.

Вивільнити своїх користувачів від перенасиченої мережи стільникового зв’язку та припинити нестабільність, пов’язану з деградацією сигналу — це головна мета мовників при організації прямих трансляцій.

Навряд чи бродкастні технології зупиняться на інтеграції зі SpaceX та Starlink. TVU неодноразово показувала, що компанія відкрита до інтеграції будь-яких технологій, здатних допомогти створювати цікаві історії. Головна мета — охопити весь ланцюжок медіа виробництва задля забезпечення успіху на кожному етапі. Для тих хто придивляється до переваг хмарних рішень та оптимізації медіа виробництва наживо з використанням новітніх технологій галузі, саме час звернути увагу на рішення TVU Network.

«Сімнадцять років девізом TVU Networks є «кожен кадр має бути успішним», однак наразі ми пропонуємо рішення на всіх рівнях. Успіх — це дещо більше ніж доставити контент з точки А до точки В. Це про збереження часу, грошей, ресурсів та зменшення стресових факторів і найкращий контроль за своїм контентом, який отримують наші партнери. Це ДНК TVU Networks», – впевнений Пол Шен, виконавчий директор TVU Networks.



« До списку новин  
 
Розширений пошук



 посилання на FaceBook
QR код посилання на FaceBook

посилання на twitter
QR код посилання на FaceBook


 






    +38 (044) 593-18-20
+38 (073) 593-18-20
+38 (096) 532-96-82
+38 (095) 532-96-82
Telegram cервісного центру @Engineer_Service
  Copyright © Інженер-Сервіс
Усі права захищено


   Створено у ROMART, 2007
 
 
    e-mail: info@engineer-service.tv
м. Київ, вул.Вавилових, 15
Авторизиований сервісний центр професійного відеообладнання Panasonic, Sony, JVC, Fujinon, Canon