Українська    |   English
На первую страницуКарта сайтаСвязаться с нами
Інженер-Сервіс
Новини Про компанію Сервіс-центр Оренда ПТС Бібліотека Контакти

Каталог

Відеокамери
Рекордери
Відеомонітори
Мікшери та блоки відеоефектів
Системи маршрутизації та розподілу сигналів (матриці)
Пристрої компресии та передачі сигналів
Пристрої для синхронізації обладнання
Модульна система
Контролери
Телесуфлери
Об'єктиви
Штативи
Пристрої стабілізації камер
Компендіуми
Джерела живлення
Освітлювальне обладнання
Автоматизація мовлення та виробництва новин
Архівування матеріалів
Вимірювальне обладнання
Службовий зв'язок


Оренда обладнання
Контакти
Вакансії
Форум
Наші проекти


Логін
Пароль
Реєстрація »
Забув пароль
 

Інженер-Cервіс   »  Новини 
 
Новини




Австралійська BirdDog розпочала свою історію у 2016 році, однак її навряд чи можна вважати новачком в телевізійної галузі. В своїх продуктах компанія використовує сучасні технології та єдину концепцію: спростити глобальне телевізійне виробництво за допомоги використання комп’ютерних мереж. Ден Міалл, виконавчий директор BirdDog розповідає про кроки компанії в галузі.
 
 

Ключовою технологією для BirdDog стала NDI (Network Device Interface) — це програмне забезпечення без роялті, розроблене NewTek, яке дозволяє комунікації, доставку та прийом HD та 4K відео. Технологія має точність до одного кадру та цілком здатна забезпечити переключення джерел наживо у медіа виробництві.

Ден Міалл, виконавчий директор BirdDog раніше працював на пост-продакшені Avid. Коли з’явилася NDI, Міалл робив ставку на те, що нова технологія здатна трансформувати медіа виробництво. Ідея, як то кажуть «вистрелила» — на галузевій виставці NAB 2018 компанія отримала нагороду за найкраще рішення для стрімінгових медіа.

BirdDog виготовляє різноманітне NDI-сумісне обладнання для телевізійного виробництва, включаючи PTZ камери, міні-контролери, конвертери та програмне забезпечення. Оскільки технологія масштабована, вироби BirdDog можна знайти як у малих локаціях (церкви та аудиторії для навчання), так і на великих спортивних подіях.

Пристрої BirdDog можуть брати SDI та HDMI і конвертувати його у NDI, щоб далі передавати сигнал у мережі по звичайному Ethernet кабелю. Оскільки протокол NDI гарантує сумісність між пристроями — це працює навіть з обладнанням інших виробників.

Френк Бічем з видання Broadcast Beat поспілкувався з Деном Міаллом щодо технологій BirdDog.

Френк Бічем: Мета BirdDog полягає в тому щоб створити віддалене телевізійне виробництво в єдиній мережі з використанням NDI. Чи могли б ви пояснити, що таке NDI та як це працює?

Ден Міалл: В сучасному виробництві при використанні комп’ютерів існує велика кількість форматів. Наша галузь взагалі полюбляє використовувати акроніми, тому, коли ви не знаєте що саме означає ця абревіатура, а ще у вас під руками нема словника термінів — це може бути доволі скрутна ситуація.

Наразі дуже популярний NDI (Network Device Interface) для підключення різних пристроїв за допомоги мережи. Це не співпадіння, що абревіатура схожа на SDI. Багато в чому NDI це справжня заміна для SDI кабелю.

Суттєва відмінність в тому, що NDI базується на мережі, і це означає, що ви маєте доступ до відео джерела будь де в мережі. Від моменту, коли ви підключили комп’ютер або інший пристрій, який формує NDI сигнал, він стає доступний для всіх в рамках мережи.

По суті стандарт NDI прийшов на заміну для тих робочих процесів, де ви зазвичай використовуєте SDI. Однак NDI дає більше можливостей підключення, незалежно від того це камера, графічна система, система відеоконференцій чи щось інше. Коли ви приймаєте відео по NDI, ви маєте можливість робити з ним все що завгодно: записувати або відтворювати для аудиторії на екрані.

Френк Бічем: Чи може така система працювати зі всіма пристроями в різних локаціях будь-де в світі?

Ден Міалл: Для NDI одна з найбільших складових це “N”яка означає Мережа (Network). Для чистої роботи з використанням протоколу NDI всі пристрої мають бути в одній мережі. Тож якщо ви хочете піти далі, то маєте додати інші абревіатури. Цілком можливо ви вже чули про захищений транспортний протокол SRT (Secure Reliable Transport). Це дуже важливо. Коли ви використовуєте інтернет у телевізійному виробництві, ви маєте бути впевненими, що медіа захищене та закодоване з того моменту, як воно виходить за межі будівлі.

Френк Бічем: Обладнання BirdDog працює з усіма транспортними технологіями?

Ден Міалл: Так. Ми доставляємо відео туди, де в ньому виникає потреба. Технологія NDI — здебільшого це основа того, що взагалі ми робимо, її дуже легко використовувати з існуючою мережевою інфраструктурою. Це означає, що користувачу не треба наново прокладати кабель. Однак, коли ви виходите за межи цієї мережи, виникає потреба в інших технологіях.

Ми про робочі процеси. Ми включили всі необхідні технології в наші пристрої для їх надійної роботи за будь-яких обставин. Користувач може обрати, які настроювання йому необхідні для застосування. Після цього камера почне віддавати сигнал будь-де в світі.

Френк Бічем: Ви кажете про NDI партнерів та зв’язки. Що це означає?

Ден Міалл: Уявіть, що ви маєте камеру BirdDog та систему від іншого виробника, наприклад NewTek TriCaster. Будь-які пристрої зі вбудованим NDI — можна поєднати один з одним. Це відрізняється від концепції огороджених садків, де окремі мережеві системи заблоковані для використання з іншим обладнанням того ж самого виробника. Всі NDI-сумісні пристрої працюють один з одним, незалежно від того, хто саме їх створив.

Ми співпрацюємо з такими компаніями, як Zoom, де підключення відбувається в віртуальних переговорних. Ми співпрацюємо з компаніями, які виробляють панелі дисплеїв. І в нас є пристрої, які працюють в самій панелі та дозволяють приймати NDI стріми. Існують різні рівні партнерства. NDI — це взагалі екосистема побудована навколо партнерства.

Френк Бічем: Тож, як я розумію, дехто з TriCaster в одному місті може працювати з однією з ваших камер в іншому місті?

Ден Міалл: Так і є! Ми маємо BirdDog хмару. Вона дозволяє бачити всі камери та інше обладнання в будь-якій локації світу та забезпечує високу якість зображення. Тож ви маєте можливість віддавати сигнал в мережі інтернет, та при цьому зберігати контроль за цим процесом. Це начебто ви працюєте поруч з тією камерою, незалежно від того, де вона розташована.

Френк Бічем: Скільки камер може одночасно підтримувати ваше обладнання?

Ден Міалл: Один контролер може обслуговувати 255 камер. Однак, ми знаємо користувачів, які мають більш ніж 750 пристроїв в одній мережі.

Френк Бічем: Ви виробляєте велику кількість PTZ камер, від простих до 4K з захистом від погоди. Коли хтось вагається між вибором стандартної студійної камери та однією з ваших PTZ камер, що саме зазвичай впливає на його рішення?

Ден Міалл: Три ключових моменти. Перший — це простір. PTZ камеру можна встановити навіть у невеличкій кімнаті, до того ж вона не потребує окремого оператора. До речі, зараз існує велика кількість малих студій. Далі — масштабування — якщо ви маєте цілий парк камер, вам треба настроювати їх між собою. Для одночасного управління всіма нашими камерами достатньо однієї робочої станції з програмним забезпеченням.

Ну і нарешті — якість зображення, яку ви отримуєте при цьому. Наші камери нижчого цінового діапазону щонеділі використовуються на трансляціях NBA щоразу, коли ви бачите пояснення рефері щодо подій на майданчику. Трохи вище у продуктовій лінійці камери з дюймовим сенсором Sony — вони здатні забезпечити таку ж якість, як і більшість камер для медіа виробництва. Коли для вашого проекту необхідно більш ніж одна камера, набагато зручніше використовувати наші камери з віддаленим управлінням. Вони дозволяють суттєво зменшити кількість персоналу у кімнаті та разом з цим зберегти простір.

Френк Бічем: Вашими замовниками є як малі клієнти на кшталт церков та шкіл, так і корпоративні, включаючи медіа мережи. Який проект є найбільшим у ваших активах?

Ден Міалл: С точки зору масштабування, найбільші — це корпоративне аудіо/відео. Деякі компанії з Fortune 500 мають сотні переговорних просторів та тисячі екранів у своїх будівлях. З найменших ми можемо масштабуватися до невеличкої церкви з однією камерою. Наша лінійка охоплює не тільки технології, а ще й робочі процеси. Ми можемо запропонувати те, що найбільш потребують люди. Якщо ви вже маєте мережу, наші продукти працюють за принципом Plug-and-Play. За декілька хвилин обладнання само знайде мережу і відео буде доступним для використання.

Френк Бічем: Як би ви порівняли вартість технологій BirdDog та традиційного телевізійного обладнання?

Ден Міалл: Ви зараз намагаєтеся отримати частку ціни для створення NDI системи. Тут є два фактори. Найбільший — це те, що ви вже маєте інфраструктуру. Якщо у вас вже є мережа, то ви не станете прокладати кілометри нового кабелю.

Також ви можете знайти велику кількість виробників, які випускають нове покоління NDI продуктів. І якщо раніше галузь використовувала дуже дорогі камери, мікшери та інше обладнання, наразі пристрої з NDI коштують набагато менше.

Френк Бічем: Яке майбутнє чекає ваші технології?

Ден Міалл: Наразі в нас п’ятирічне планування продуктів, які хочемо створити. Протокол NDI знаходиться майже на старті від того куди саме він може прийти. Ми маємо камери та конвертери і спроможні зараз замінити будь-яке традиційне телевізійне обладнання.

На мою думку, найближчі п’ять років нас чекає потужний перехід до хмарних рішень. Зараз люди обговорюють віддалене виробництво в хмарі, як потребу для багатьох комп’ютерів у будівлі передавати відео до хмари. Ми працюємо над ти, щоб додати обчислювальні технології в наші камери та конвертери. А взагалі ми за те, щоб прибрати комп’ютерну обробку з приймаючої сторони та перемістити її до хмари. Я впевнений, це було б справді круто.

На мій погляд доповнена реальність — це дійсно дещо вражаюче. Всі наші камери наразі підтримують протоколи, які дозволяють створювати доповнену реальність. Ви вже маєте можливість побачити її при перегляді футболу, коли рекламу у цифровий спосіб наживо накладають окремим шаром на відео. І багато інших прикладів. Я думаю, це буде дійсно вражаючим.

А також перехід до бездротових конфігурацій — я зараз не про Wi-Fi — більш про можливість взяти пристрій, встановити його в будь-якій точці світу та зробити його частиною вашого медіа виробництва. На мій погляд — це дуже цікавий напрямок розвитку технологій і саме туди ми прямуємо.

Френк Бічем: Дякую, Ден Міалл.



« До списку новин  
 
Розширений пошук



 посилання на FaceBook
QR код посилання на FaceBook

посилання на twitter
QR код посилання на FaceBook


 






    +38 (044) 593-18-20
+38 (073) 593-18-20
+38 (096) 532-96-82
+38 (095) 532-96-82
Telegram cервісного центру @Engineer_Service
  Copyright © Інженер-Сервіс
Усі права захищено


   Створено у ROMART, 2007
 
 
    e-mail: info@engineer-service.tv
м. Київ, вул.Вавилових, 15
Авторизиований сервісний центр професійного відеообладнання Panasonic, Sony, JVC, Fujinon, Canon