Українська    |   English
На первую страницуКарта сайтаСвязаться с нами
Інженер-Сервіс
Новини Про компанію Сервіс-центр Оренда ПТС Бібліотека Контакти

Каталог

Відеокамери
Рекордери
Відеомонітори
Мікшери та блоки відеоефектів
Системи маршрутизації та розподілу сигналів (матриці)
Пристрої компресии та передачі сигналів
Пристрої для синхронізації обладнання
Модульна система
Контролери
Телесуфлери
Об'єктиви
Штативи
Пристрої стабілізації камер
Компендіуми
Джерела живлення
Освітлювальне обладнання
Автоматизація мовлення та виробництва новин
Архівування матеріалів
Вимірювальне обладнання
Службовий зв'язок


Оренда обладнання
Контакти
Вакансії
Форум
Наші проекти


Логін
Пароль
Реєстрація »
Забув пароль
 

Інженер-Cервіс   »  Новини 
 
Новини




Після довгої фази розробки, Panasonic анонсувала новий органічний Organic Photoconductive Film (OPF) CMOS сенсор, здатний формувати надточну репродукцію кольорів незалежно від джерела світла. OPF сенсор використовує техніку під назвою «електрична сепарація пікселів» — вона забезпечує фотоелектричне перетворення з незалежним збереженням електричних зарядів.
 
 

Також сенсор має унікальну багатошарову структуру, яка зменшує чутливість кожного пікселя в Червоному, Зеленому та Синьому спектрі — це дозволяє зменшити перехресні перешкоди та покращити репродукцію кольорів.

Звичайні матричні Bayer сенсори мають недостатню сепарацію кольорів у Червоній, Зеленій та Синій компонентах це призводить до того, що кольори з піковою довжиною хвилі, наприклад, компоненти cyan та magenta доволі складно відтворити.

Завдяки дизайну Panasonic OPF, світло перетворюється на рівень пікселів та незалежно зберігається незалежно один від одного.

В результаті маємо більш високий рівень поглинання світла, який у десять разів перевершує поточні технологічні досягнення, при цьому зменшується розряд сусідніх пікселів, який може впливати на точність кольору, особливо в умовах різкого освітлення.

Ба більше, падаюче світло не може бути поглинутим OPF на рівні електричних схем, також світло з сусідніх пікселів не може впливати на оточуючи пікселі

Як запевняють в Panasonic, вплив кольорів один на одного зменшено до майже ідеального стану, завдяки чому суттєво зросла точність репродукції кольорів.

Також OPF здатний краще впоратися з функціями Global Shutter з високими значеннями насиченості та має високу толерантність до змін типу джерела світла, освітленості та швидкості.

Наводиться багато технічних деталей, які підкреслюють, що сенсор здатний більш вправний щодо сепарації кольорів та динамічного діапазону. Навіть у складних умовах світла, наприклад з джерелом світла позаду об’єкту в кадрі, або зображенням з відсіканням, яке призводить до втрати деталей та кольорів — новачок впорається набагато краще ніж традиційні CMOS сенсори.

Поки що ані слова щодо того, коли саме впровадить OPF CMOS сенсор в продуктах, однак відомо, що це будуть бродкастні відео камери, екшн камери, камери для авто та спостереження в промисловості.

Презентація нової технології відбулася на щорічній європейській конференції (Annual Academic Conference of Image Sensors Europe), і цілком зрозуміло, що наступним кроком для Panasonic стане тестування прототипів в польових умовах. Тож до впровадження OPF нас відділяє ще декілька років, однак маяк нового сенсору вже видно на горизонті.

 



« До списку новин  
 
Розширений пошук



 посилання на FaceBook
QR код посилання на FaceBook

посилання на twitter
QR код посилання на FaceBook


 






    +38 (044) 593-18-20
+38 (073) 593-18-20
+38 (096) 532-96-82
+38 (095) 532-96-82
Telegram cервісного центру @Engineer_Service
  Copyright © Інженер-Сервіс
Усі права захищено


   Створено у ROMART, 2007
 
 
    e-mail: info@engineer-service.tv
м. Київ, вул.Вавилових, 15
Авторизиований сервісний центр професійного відеообладнання Panasonic, Sony, JVC, Fujinon, Canon