Українська    |   English
На первую страницуКарта сайтаСвязаться с нами
Інженер-Сервіс
Новини Про компанію Сервіс-центр Оренда ПТС Бібліотека Контакти

Каталог

Відеокамери
Рекордери
Відеомонітори
Мікшери та блоки відеоефектів
Системи маршрутизації та розподілу сигналів (матриці)
Пристрої компресии та передачі сигналів
Пристрої для синхронізації обладнання
Модульна система
Контролери
Телесуфлери
Об'єктиви
Штативи
Пристрої стабілізації камер
Компендіуми
Джерела живлення
Освітлювальне обладнання
Автоматизація мовлення та виробництва новин
Архівування матеріалів
Вимірювальне обладнання
Службовий зв'язок


Оренда обладнання
Контакти
Вакансії
Форум
Наші проекти


Логін
Пароль
Реєстрація »
Забув пароль
 

Інженер-Cервіс   »  Новини 
 
Новини




Chrosziel повідомила про випуск Rota-Z — інноваційного вузла-конвертера для кріплення об’єктиву з поворотом зображення на 90°. Він дозволяє знімати вертикальні 9:16 відео на звичайному 16:9 сенсорі без необхідності фізично повертати камеру. Вузол створено ексклюзивно для Sony E-mount камер в двох версіях PL-to-E та EF-to-E.
 
 

Ті, кому вже доводилося знімати щось у форматі 9:16 знають, як складно встановити камеру на боку щоб збільшити розподільну здатність зйомки та уникнути зайвого кадрування на етапі пост-про. Це ще можливо зробити для невеличких бездзеркальних камер, однак форм-фактор більшості високорівневих цифрових камер на кшталт Sony FX6 або FX9 не передбачає такого використання.

Цю процедуру повертання камери на бок задля зйомки вертикального контенту можна залишити в минулому. Новий вузол Chrosziel Rota-Z здатний повертати зображення ще до того, як світло попадає на сенсор. Ви можете заперечити, мовляв це не можливо оптично. Однак, як то кажуть , коли є воля, то буде й шлях. Розберемося, як Rota-Z це робить.

Оптичний 90° конвертер Chrosziel Rota-Z розроблявся для камер Sony з вузлом кріплення E-mount та має дві версії: преміальну Rota-Z Ultra та доступну за ціною Rota-Z Budget. Перший створений для використання з PL об’єктивами, тоді як другий для лінз з вузлом Canon EF.

Обидві моделі вузлу мають систему з двох напівпрозорих дзеркал, залежних від фази. Використовуючи потенціал мільйонів мікро-дзеркал DLP випромінювачів, два головних дзеркала працюють разом та повертають зображення попіксельно.

Тож світло двічі «танцює» вперед-назад між поверхнями до моменту, коли вже попадає повернутим на сенсор. Для створення прототипу DLP випромінювачі були оптимізовані для HD відео, однак серійна версія Rota-Z Ultra буде спроможна працювати з 4K.

Сама ідея такого конвертера народилась у оператора постановника Ульріха Морса в співавторстві з Chrosziel. Вони залучили до проекту групу студентів Мюнстерського університету прикладних наук у Німеччині під керівництвом професора Хеннінга Тітца.

Звісно, як і для будь-якого іншого оптичного адаптера, переваги Rota-Z мають свою ціну. При використанні «початкового» EF-to-E mount адаптера ви зменшите світлосилу на 2 Stop. Тим не менш, версія Ultra використовує внутрішню технологію Phase Inversion Lighting, яка зменшує втрату світла на один крок.

І це призводить до іншої суттєвої відмінності між цими двома моделями. При тому, що дзеркала зафіксовані жорстко і не потребують додаткових механічних або електронних компонентів для оптичного перетворення, технологія Phase Inversion Lighting в Rota-Z Ultra працює тільки віз джерела живлення 3.3В-17В з підключенням по D-Tap або USB.

Адаптери Chrosziel Rota-Z перебувають на стадії прототипу, виробник обіцяє показати їх на виставці NAB Show в Лас Вегасі. Серійне виробництво за планами Chrosziel почнеться в грудні 2023.



« До списку новин  
 
Розширений пошук



 посилання на FaceBook
QR код посилання на FaceBook

посилання на twitter
QR код посилання на FaceBook


 






    +38 (044) 593-18-20
+38 (073) 593-18-20
+38 (096) 532-96-82
+38 (095) 532-96-82
Telegram cервісного центру @Engineer_Service
  Copyright © Інженер-Сервіс
Усі права захищено


   Створено у ROMART, 2007
 
 
    e-mail: info@engineer-service.tv
м. Київ, вул.Вавилових, 15
Авторизиований сервісний центр професійного відеообладнання Panasonic, Sony, JVC, Fujinon, Canon