Українська    |   English
На первую страницуКарта сайтаСвязаться с нами
Інженер-Сервіс
Новини Про компанію Сервіс-центр Оренда ПТС Бібліотека Контакти

Каталог

Відеокамери
Рекордери
Відеомонітори
Мікшери та блоки відеоефектів
Системи маршрутизації та розподілу сигналів (матриці)
Пристрої компресии та передачі сигналів
Пристрої для синхронізації обладнання
Модульна система
Контролери
Телесуфлери
Об'єктиви
Штативи
Пристрої стабілізації камер
Компендіуми
Джерела живлення
Освітлювальне обладнання
Автоматизація мовлення та виробництва новин
Архівування матеріалів
Вимірювальне обладнання
Службовий зв'язок


Оренда обладнання
Контакти
Вакансії
Форум
Наші проекти


Логін
Пароль
Реєстрація »
Забув пароль
 

Інженер-Cервіс   »  Новини 
 
Новини




Фабіо Вароло, менеджер з продажів FOR-A Europe пояснює, як компресовані стріми, такі як NDI та SRT сприяють зростанню віддаленого виробництва.
 
 

Які тенденції галузі були найбільш помітними в 2023му?

Дуже важливим моментом стало суттєве зростання віддаленого виробництва. Це виглядає як спосіб скоротити витрати на виробництво та зменшити викиди вуглецю за рахунок мінімізації персоналу та кількості обладнання, яке необхідно транспортувати до локації для висвітлення події.

Це потроху стає мейнстрімом, оскільки ІР підключення зі стисненням стають все більш прийнятними. Так, SMPTE ST2110 залишається золотим стандартом для ІР підключення, тим не менш, потоки з NDI та SRT компресією мають суттєве значення. NDI зі своїми комплексними інструментами для пошуку та підключенню за принципом plug-and-play має великий вплив, оскільки він настільки ж простий у використанні, як і SDI.

NDI — це закритий стандарт, хоча і розглядається в якості відкритого формату, і виробників активно заохочують до його впровадження. FOR-A зараз пропонує NDI плати для відеомікшерів, які дозволяють перетворити їх в мережеві пристрої.

Як ці технології впливають на медіа та розважальну галузь?

Одна з значних переваг віддаленого виробництва з використанням компресованих стрімів полягає у зменшенні витрат на виробництво контенту без загрози якості. Це означає, що продюсери можуть виготовляти більше якісного контенту, вкладаючись в той самий бюджет.

Наприклад ви маєте PTZ камеру. Якщо NDI камера та відеомікшер розташовані в одній мережі, ними обома можна управляти дистанційно. Старші моделі відеомікшерів FOR-A можуть зберігати та відтворювати налаштування для 16 PTZ камер, тож одна людина з однією панеллю може керувати доволі складним виробництвом.

Для деяких шоу край необхідні повнофункціональні камери під контролем оператора. Ви не підете знімати фінал Ліги Чемпіонів на PTZ камери. Однак це неймовірно гнучкий та доступний спосіб для урізноманітнення контенту.

Яким ви бачите розвиток цих тенденцій у 2024му році?

У світі SDI інженери мають можливість обирати найкращі рішення від різних виробників задля створення робочих процесів з необхідним функціоналом. Протокол NDI адаптований багатьма виробниками та розробниками, тому тут теж доволі легко підібрати компоненти обладнання під вимоги проекту і бути впевненими, що вся мережа працюватиме прямо з коробки.

Чи очікуєте ви нові тенденції у 2024 році?

Зараз доволі багато балачок навколо ШІ, у 2024му ми побачимо практичні рішення. І це можуть бути не ті застосунки, про які ми зараз чуємо більш за все: скоріш за все технології будуть використовуватися для вирішення складних питань щодо продуктивності та операційної ефективності.

Комплексні NDI виробництва, наприклад, можуть використовувати ШІ для управління мережею, включаючи затримки та синхронізацію, особливо там де кількість операцій стає надто великою для ручного управління.

Відстеження обличчя з використанням ШІ з’явиться в PTZ камерах. Дехто вже пропонує високий ступінь автоматизованого руху камери, однак щось більш природнє та органічне може знову трансформувати цінність виробництва та покращити якість. Хромакей можна буде регулювати із використанням нейромережи, автоматично створюючи допоміжні шари-прокладки для мінімізації розміру екрану, та точного налаштування у виборі кольору щоб забезпечити найкращу прокейку без впливу на передній план зображення.

Всі ці ідеї мають одну мету: дозволити продюсерам створювати кращій контент при малих бюджетах навіть коли технічно якість зростає.



« До списку новин  
 
Розширений пошук



 посилання на FaceBook
QR код посилання на FaceBook

посилання на twitter
QR код посилання на FaceBook


 






    +38 (044) 593-18-20
+38 (073) 593-18-20
+38 (096) 532-96-82
+38 (095) 532-96-82
Telegram cервісного центру @Engineer_Service
  Copyright © Інженер-Сервіс
Усі права захищено


   Створено у ROMART, 2007
 
 
    e-mail: info@engineer-service.tv
м. Київ, вул.Вавилових, 15
Авторизиований сервісний центр професійного відеообладнання Panasonic, Sony, JVC, Fujinon, Canon