Українська    |   English
На первую страницуКарта сайтаСвязаться с нами
Інженер-Сервіс
Новини Про компанію Сервіс-центр Оренда ПТС Бібліотека Контакти

Каталог

Відеокамери
Рекордери
Відеомонітори
Мікшери та блоки відеоефектів
Системи маршрутизації та розподілу сигналів (матриці)
Пристрої компресии та передачі сигналів
Пристрої для синхронізації обладнання
Модульна система
Контролери
Телесуфлери
Об'єктиви
Штативи
Пристрої стабілізації камер
Компендіуми
Джерела живлення
Освітлювальне обладнання
Автоматизація мовлення та виробництва новин
Архівування матеріалів
Вимірювальне обладнання
Службовий зв'язок


Оренда обладнання
Контакти
Вакансії
Форум
Наші проекти


Логін
Пароль
Реєстрація »
Забув пароль
 

Інженер-Cервіс   »  Новини 
 
Новини




Для відео індустрії є принаймні одна безперечна аксіома: ніщо не залишається незмінним на довгий час. Тому провайдери мають враховувати ці зміни на кожному кроці, вважає старший віце-президент та генеральний директор MainConcept Дікон Джонсон.
 
 

Кожен компонент відео екосистеми, від створення та доставки контенту до його споживання — безперервно еволюціонує. Враховуючи різке зростання попиту на контент, медіа компанії змушені надавати більше потоків високоякісного відео за меншою ціною та за менший час. Тому контент провайдери інвестують в більш швидкі та розумні робочі простори з рекламними вставками задля збільшення кількості передплатників та доходів.

Зростання попиту на контент

Зростання попиту користувачів на преміальний контент змусило медіа компанії оптимізувати ефективність робочих процесів за допомоги систем автоматизації, хмарних рішень та впровадження сучасних технологій, включаючи Штучний Інтелект. Однак, візуальна якість — це найважливіша складова для досвіду глядачів, тому медіа бізнесу доводиться шукати баланс між якістю відео та зменшенням витрат. І це на практиці доволі складне завдання для отримання бажаного результату.

Безперечно, технології кодеків стають вирішальними для підвищення ефективності медіа виробництва та доставки контенту, зберігаючи візуальну якість за умови правильного впровадження. Наприклад, стиснення відео контенту може щоразу погіршувати якість зображення, і водночас робити пакування більш ефективним. Це доволі складний компроміс, який часто пропускають при аналізі даних взаємодії користувачів, однак вибір правильного постачальника кодеків дозволить суттєво змінити рівень задоволення глядачів, а також заощадити час та гроші в довгостроковій перспективі.

Зміна звичок перегляду.

Цілком очевидно, стрімінг стає дедалі популярнішим, в той час як доля глядачів традиційного лінійного телебачення постійно зменшується. За статистикою Nielson у 2023му тільки в США доля традиційного ефірного та кабельного ТБ впала нижче 50% до загального перегляду. І навряд чи ця тенденція зміниться, враховуючи поширеність підключених телевізорів та медіа пристроїв.

Зміна вподобань від лінійного ТБ в бік стрімінгу відбувається багато років, тому навряд чи це можна назвати новиною, однак дуже швидким стало звикання глядачів до рекламного контенту в додаток до SVoD і це глобальна тенденція. Згідно нещодавнього дослідження 68% британських користувачів обирають безкоштовний контент з рекламою замість того щоб сплачувати підписку. Оскільки користувачі зменшують платну підписку, бродкастерам доводиться адаптувати свої бізнес-моделі задля збільшення прибутку та кількості передплатників. Практично всі ключові відео провайдери наразі включають рекламний контент в свої пакети. Netflix звітувала, що за перший рік від запуску пакету з рекламою, компанія залучила 15 мільйонів активних користувачів — це показник того, що додавання рекламного контенту також корисно для бізнесу.

І це не завершення історії. Після запуску пакетів, які фінансуються за рахунок реклами, стрімінгові сервіси підвищують ціну на пакети без реклами. На перший погляд це може показатися незрозумілим, оскільки споживачі продовжують скорочувати платну підписку задля заощадження грошей. Схоже, відео провайдери зрозуміли, що пакети з рекламою відкривають нові джерела доходу і водночас збільшують цінність преміальних пакетів.

Шлях до успіху

Для процвітання в новому рекламному ландшафті відео провайдерам необхідно зосередитися на створенні якісного рекламного досвіду — з одного боку персоналізованого та цікавого для глядачів, з іншого — такого, який відповідає цілям рекламодавців. Розвиток рекламних технологій — це важлива складова цього процесу, він дозволить оптимізувати рекламу та вимірювати ефективність рекламних кампаній в новий спосіб.

Без сумнівів, перехід до моделей, що фінансуються за рахунок реклами це великі зміни для ОТТ галузі, яка переважно базується на SVoD. Щодо споживачів, схоже, що досвід глядача добігає повного кола. Значна відмінність в тому, що технології дозволять більш чітко таргетувати рекламу і зробити її більш привабливою на відміну від традиційного підходу.

І знову таки, у відео галузі є принаймні одна річ яка залишається сталою: ніщо не може бути незмінним довгий час, тому постачальникам контенту треба вже продумувати майбутні кроки.



« До списку новин  
 
Розширений пошук



 посилання на FaceBook
QR код посилання на FaceBook

посилання на twitter
QR код посилання на FaceBook


 






    +38 (044) 593-18-20
+38 (073) 593-18-20
+38 (096) 532-96-82
+38 (095) 532-96-82
Telegram cервісного центру @Engineer_Service
  Copyright © Інженер-Сервіс
Усі права захищено


   Створено у ROMART, 2007
 
 
    e-mail: info@engineer-service.tv
м. Київ, вул.Вавилових, 15
Авторизиований сервісний центр професійного відеообладнання Panasonic, Sony, JVC, Fujinon, Canon